AAAARGH!!!!! - is there a way back!

3 replies [Last post]
Chap
Offline
Joined: Sep 4 2001

It had to happen and I guess I'm not the first nor will I be the last.

Was using a card reader to download my images from 2 smart media cards, transferred 1 set from the 1st card and then deleted them - no problem. Inserted 2nd card to find a short flurry of activity and to my horror found no images on card!! Somehow, the system 'cached' the delet request and did the dirty on the 2nd card.

Does anyone have an idea of how I might be able to 'recover' from this disaster; I know there are utilities to recover files from disk when accidentally deleted but not sure if the same could apply to the SM card.

Yours in hope

Chap

Richard Payne
Offline
Joined: Sep 15 2000

http://home.arcor.de/christian_grau/dir/index.html

Try this - it has worked in simalar situations for me and the link has been posted a couple of times on this forum.

------------------
DVC

mooblie
mooblie's picture
Offline
Joined: Apr 27 2001

Does your card reader have an "activity " light? Mine does, and it is often active for several seconds AFTER I have "ejected" or "dismounted" the drive.

I have always assumed - perhaps wisely (now feeling smug about this) - that one should WAIT until it has gone out before removing the card.

Perhaps that was your problem?

Martin - DVdoctor in moderation. Everyone is entitled to my opinion.

Chap
Offline
Joined: Sep 4 2001

It does have an activity light but I suspect the root of the problem was the pinotage!

Anyway, all's well that ends well - downloaded PhotoRescue, coughed the $29 and hey presto!!
Would recommend it to anyone who has a digital camera.

Thanks to everyone

Chap