dv-in voor Canon DV-MV1E

1 reply [Last post]
Gert
Offline
Joined: Dec 26 2000

Kan iemand mij vertellen hoe ik met mijn Canon DV-MV1E camera dv-in kan gebruiken? Waar vind ik de code daarvoor? Ik heb overal gezocht, maar heb zelf nog niets gevonden.

Alvast bedankt voor de hulp.

Roger S
Offline
Joined: Feb 14 2001

Helaas, ik heb ook meer als een jaar gezocht naar de codes maar niet gevonden. Tevens memory dumps gemaakt van het geheugen van de camera.

Datavision heeft aangegeven dat het geheugen gebruik van de DM-MV1E anders is als de Amerikaanse evenknie de Optura. Bij andere camera's was dat vaak wel het geval en dus relatief(....) eenvoudig de code te bepalen die verantwoordelijk is om DV-in te blokkeren.

Tip: blijf de camera gewoon gebruiken en na montage van de beelden op de PC/MAC gewoon een camera lenen van een kennis die wel DV-in heeft. Een van de voordelen van de camera is dat hij progressive scan heeft. Indien je van plan bent om de uiteindelijk gemonteerde film ook op een S(uper)Video CD te zetten, waardoor de opnames eenvoudig met sommige DVD spelers kunnen worden bekeken, zet dan altijd progressive scan aan. Dat geeft een veel beter beeld.

Roger